Niet veel te zeggen over deze dag. ’s ochtends hebben de meiden nog lekker even buiten gespeeld. Even voor de middag gaan rijden naar Gdansk.

We zijn nog – lang geleden – in de buurt van de Hoge Tatra geweest, maar toen waren we helemaal weg geregend. onderweg herkennen we nog een kerkje en een uitkijkpunt van ca 15 jaar geleden.

Het is een lange rit die nog een stuk langer duurde door alle wegwerkzaamheden. Ook vermoeiend rijden.

Ik heb het niet precies bijgehouden, maar schat dat op de route tussen de 200-300 km met wegwerkzaamheden.

De meiden vinden het gelukkig niet erg. Ze hadden gisteren zelfs gevraagd of we een dag extra lang konden rijden, zodat ze extra lang lekker in de camper konden spelen. Anika en Madouc hebben samen veel schik onderweg. Zo’n maandje samen optrekken doet ze duidelijk goed.

Door alle wegwerkzaamheden komen we later aan dan gepland. Inmiddels is het al donker. Gelukkig hadden we de camping al even gebeld en wachten ze daar op ons, anders zouden ze al gesloten zijn.

Het is maar goed dat ze gewacht hebben, want het is lastig vinden waar we moeten staan (overdag zou het al lastig geweest zijn, laat staan in het donker).

Als we eenmaal staan maken we de fout om even de deur open te doen (kort) met het licht aan. Het resultaat is honderden kleine vliegjes binnen en een paar muggen.

De daarop volgende 30 minuten volgt een massamoord maar dan is de camper wel weer vlieg- en mugvrij.

We drinken nog wat als de meiden op bed liggen en gaan dan zelf ook slapen. Morgen de Oostzee bekijken.