Slapen gaat veel beter in een echt bed. Het biertje van gisteravond hielp ook. De pijntjes zijn na een goede nacht rust ook grotendeels weg.

De eigenaar van de B&B (Freyja Guesthouse) doet erg zijn best. Naast een Nespresso met een vrijwel onbeperkte hoeveelheid cupjes / koffie is er ook een zelf gemaakte smoothie in de koelkast, onbeperkt vruchtensap, noem maar op. Er zijn zelfs kleine luxe koekjes (een soort kleine gebakjes) voor bij de koffie.

Na het ontbijt nog even souvenir shoppen. Nog niet alle winkels waren open dus dat wordt 2x de winkelstraten door.

De nog ontbrekende dingetjes weet ik te kopen maar ik weiger eur 100 neer te leggen voor een zelfgebreide vikingmuts. Helaas regent het flink (ik prijs me des te meer gelukkig met het weer tijdens mijn tocht) , maar gelukkig was in de B&B nog een paraplu achtergebleven van een andere gast die ik nu mooi kan gebruiken.

Na een korte pitstop in de B&B om mijn rugzak op te pikken en nog een kop koffie te scoren loop ik naar de bus en boemel ik naar het vliegveld terwijl ik ondertussen alvast m’n werk e-mail wat bijwerk. Heerlijk die moderne technologie en ik profiteer van de nieuwe regeling dat data van je belbundel in heel Europa werkt.

Na heerlijk in de rij staan bij de bagage drop off wordt tas 3x geweigerd. Eerst omdat ie te zwaar is 23,4 kg terwijl weegschaal 16,6 aangeeft. Vervolgens omdat bij te groot is en daarna omdat hij in het proces kennelijk al ingecheckt is. Gelukkig is we een WoWAir dame die dit proces kan overriden. Na de security check nog even in een Border Security kamertje de gas canister uit mijn tas moeten halen (kennelijk mag je die wel importeren maar niet exporteren. Gelukkig hadden ze wel gevoel voor humor toen ik grappend voorstelde of hij dan wel in mijn handbagage mee mocht.

Om het verdriet van het verlies van de canister weg te drukken mezelf maar getrakteerd op arctic char. Erg goed overigens, aanrader.

Daarna nog in een eindeloze rij staan voor t boarden. De minder leuke kanten van reizen. Het was er mooi, maar zit er weer op. Mooi land IJsland. Untill next time???