Uitgebreid ontbeten met omelet en american pancakes. Voelt wel wat ongemakkelijk met alle bedienden die er zijn om je op je wenken te bedienen. Arbeidskracht zijn hier duidelijk goedkoop. Goede douche in hotel.

Na ontbijt kwam gids even korte check doen of ik alle gear wel had. Om 8:00 afgesproken maar was er niet eerder dan 8:30. Aardige vent. Gear werd zelf niet gechecked. Ook hier worden advocaten op hun woord geloofd. Mijn klimgezelschap is een stelletje uit Nederland. Ben benieuwd.

Ik zal worden opgehaald om 9:00. African time. Alles met een marge van ruim een half uur. Ach wat geeft t, ik heb de tijd.

Wordt vervolgd (als mijn Sim bereikt heeft later vandaag, anders duurt t wel even …)

Vol goede moed gaan we van start. Het pad stijgt gestaag.

Vanaf het punt waar we gestart zijn is het 350 meter klimmen, maar voor het zover is moeten we eerst een paar honderd meter dalen. Na een tijdje door de jungle gelopen te hebben zien we de eerste aapjes. Te ver weg en achter de bomen voor een foto.

Verderop komen we nog wat meer aapjes tegen. Leuk om te zien.

Na een paar uur lopen zijn we bij t kamp.

Steven, Marten, Mare, Karik en Dixon a.k.a. Baba lai

Daar staan de tenten al klaar.

De tent voor mij is een tweepersoons, lekker ruim, kan ook mijn duffel en rugzak goed kwijt.

Er is zowaar een speciale eettent voor ons drieën. De gids eet niet mee, dat is wel jammer. Daar staat tegenover dat een van de dragers (Erbarikki) ook als ober fungeert en dat erg leuk doet.

Na het (prima) eten briefing voor morgen: 6:30 opstaan zodat we om 8 uur op pad zijn en om 13:00 in het volgende kamp kunnen zijn. De gids is wel erg aan het pushen dat we veel drinken. Dat doen we dan maar braaf. Helaas dan wel vaker naar het hier niet zo fijne sanitair. Daar zal ik maar geen foto van maken…

NB. Voor diegene die dit liever op polarsteps bekijkt, hier de link naar Polarsteps.