31 maart 2015 – Maria la Gorda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na nog een kort ochtendje spelen (vooral schommelen) was het echt tijd voor Anika om afscheid te nemen van Jeffany.

DCIM101GOPROGOPR1185.

De rit naar Maria la Gorda verliep voorspoedig. Het eerste stuk tot Pinar del Rio was de weg uitstekend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna werd de weg hier en daar wat slechter, maar niet noemenswaardig. Na ongeveer 3 uur rijden waren we al in Maria la Gorda.

DCIM101GOPROGOPR1216.

Eerst gestopt bij het information centre van het park. Daar een uiterst vriendelijke gids die de boel daar runt en ons zeer behulpzaam was. Morgen kunnen we een trip maken die toegespitst is op wat wij leuk vinden. Helemaal super. Wel moeten we ook hier zelf de auto regelen, maar die hebben we al, dus dat is makkelijk.

DCIM101GOPROGOPR1215.
Nadat we dit geregeld hebben gaan we verder naar het hotel. Anika die zo tactisch was om 10 minuten voordat we aan zouden komen steevast in slaap te vallen slaapt lekker door. Hier is zowaar wifi en daar maken we dankbaar gebruik van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inmiddels is Anika ook wakker en terwijl ik de blog wat bij werk met het uurtje internet dat we hebben gaat Maaike met Anika lekker scheppen op het strand en een rondje lopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze dame herkent op een gegeven moment de blauwe koelkasten waarin ijsjes liggen en krijgt spontaan heel veel trek in ijs. “IJS ETEN. IJS ETEN. IJSSSS…” Ze gaat maar door en ze is op haar schattigst dus hebben we geen weerstand. Bovendien is het heel warm en lusten we zelf ook wel een ijsje.

DCIM101GOPROGOPR1227.

Na een ijsje te hebben verorberd gaan we nog even snorkelen. Anika wil perse met mama de zee in, dus ga ik eerst een kort rondje de zee af struinen. Als ik terug kom is Anika het inmiddels al zat in zee en wil d’r uit. Ik ga met haar mee en lekker scheppen terwijl Maaike een rondje snorkelt totdat Anika echt niet meer zonder haar mama kan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maaike weet nog een mooie vis te spotten met allemaal stekels die ook rondzwemt met een air van, wie maakt me wat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik weet later dezelfde vis te spotten en maak de mooiste foto’s en filmpjes van koraal, maar, helaas, de camera stond niet op fotograferen maar op settings dus heb ik – in plaats van mooie foto’s te maken – de settings de hele tijd gewijzigd. Erg jammer, vooral vanwege alle super closeups van deze vis, maar niets aan te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA DCIM101GOPROGOPR1196.

‘s avonds eten we wat en denken er over hier nog een nachtje te blijven in plaats van een dag op Varadero. Het is hier een mooi rustig strand, niet zo toeristisch, waarbij je nota bene ook direct vanaf het strand kan snorkelen.

31-3 sunset

2 thoughts on “31 maart 2015 – Maria la Gorda

  1. Wat een prachtige foto’s en wat leuk om al jullie belevenissen mee te lezen. Vooral van zo’n land waar het heel anders aan toe gaat. Volgens mij hebben jullie een fijne vakantie. Veel plezier verder nog.
    liefs en een dikke knuffel voor Anika

  2. Super mooi om te lezen. Die mooie vis die jullie gespot hebben heeft giftige stekels. Werden in curaçao afgemaakt (waren daar indringers). Leuk te lezen dat jullie het naar je zin hebben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>