Naar Arequipa – 26 april 2018

De taxi komt ons vroeg ophalen want onze vlucht vertrekt om 6:40 en dat betekent om 5:40 op het vliegveld zijn. Dat vinden de meisjes veel te vroeg en onder protest gaan ze mee.

wachten tot we kunnen boarden

Het is een vlucht van een uurtje naar Arequipa. Daar pakken we een taxi en drie kwartier later (op Airbnb stonden 2 adressen, waarvan 1 verkeerd dus veel omgereden) komen we bij het huis aan.

Mooi groot koloniaal huis met een binnentuin, twee enorme slaapkamers, een woon/eetkamer en aparte keuken buiten. Er is ook nog een overdekte corridor met tafels en stoelen waar je kan zitten als het kouder is buiten. Hebben we niet nodig gehad.

We zijn best wel moe van het vroege opstaan en de rest van de dag doen we niet veel bijzonders. Anika en Madouc spelen heerlijk in het grote huis en wij lezen wat.

Ik ga nog kort de stad in voor wat boodschappen en let niet op en beland daardoor per ongeluk op plaza de armas. Is gelukkig niet ver van ons huis.

‘s Avonds eten we lekker pasta en gaan daarna bijtijds slapen.


Santa Catalina klooster – 27 april 2018

We worden allemaal niet zo lekker wakker. Rommelende darmen. Een van de ingrediënten van de pasta of de saus is niet lekker gevallen. Als gevolg daarvan doen we de ochtend niet veel.

‘s middags alsnog de stad verkennen. Eerst langs een organisatie om een trip naar Colca Canyon te regelen. Dat heeft nog best wat voeten in aarde want wij willen iets geks, namelijk een tour en trekking combineren. Met enige moeite krijgen we dit uitgelegd en kunnen we daarna verder de rest van de stad een beetje verkennen.

We lopen maar plaza de armas. Ziet er mooi uit en ook de straatjes in de buurt mogen er wezen.

We lopen door naar het Santa Catalina klooster, een groot historisch complex midden in de stad.

Het klooster ziet er mooi uit en we verkennen het op ons gemak. Inmiddels is het laat op de dag en daarom hebben we mooi licht.

Het zijn voor een klooster hele ruime kamers, eigenlijk zijn het een soort rijtjeshuizen met een muur eromheen.

We pikken wat op van een gids dat het weinig te doen had met geloof, maar dat het vooral een mooi onderkomen was voor rijke vrouwen die een meisje toegewezen kregen die als persoonlijke slaaf diende.

Hoe dan ook, het is een indrukwekkend complex.

Sommige kamers zien er uit alsof ze een oud schilderij zijn.

Het plein waar de was werd gedaan is ook indrukwekkend.

We pakken ook nog een zonsondergang over de stad mee vanuit het klooster.

Na het klooster eten we nog wat voordat we naar huis gaan, terug over de mooi verplichte plaza.

De onrust is inmiddels uit de darmen, maar veel honger hebben we niet.

Die avond pakken we de spullen voor onze meerdaagse trip en gaan daarna snel slapen.