Lekker rustig aangedaan in de ochtend. De meeste spullen heb ik gelukkig over de balustrade kunnen drogen. Belangrijkste is dat de rugzak weer droog is. Helaas blijkt later dat ik mijn bruine Australië pet die ik altijd met lopen gebruik tegen de zon daar heb laten hangen.

Bij het centrale plein kijken we nog naar wat souvenirs. Vervolgens gaan we naar het grote fort. Daar in de buurt is nog een markt waar we ook wat souvenirs shoppen.

Vervolgens het fort in. Veel klimmen!

Het fort is indrukwekkend groot en een behoorlijke vesting. Grappig dat je daar niets over hoort. Goed het is een stuk kleiner dan Machu Picchu, maar het is best bijzonder. Ook de nederzetting in de berg aan de andere kant, die vanaf het fort goed te zien is.

Anika heeft duidelijk heerlijk geslapen want ze vliegt de trappen of alsof het helemaal geen energie kost.

Madouc doet ook goed haar best en wil zelf de trappen op en af lopen (kost wel wat tijd).

oude fontein, werkt nog steeds

We besteden redelijk wat tijd bij het fort en gaan dan terug naar het stadje om nog een laatste Pisco Sour te halen en wat te lunchen.

Daarna naar de taxi die ons in 2 uur naar Cusco brengt.

In Cusco ploffen we in het hotel en regelen een taxi voor de volgende ochtend heel vroeg. Daarna gaan we ’s avonds nog de stad in om wat te eten. Helaas blijkt het restaurant waar we wilden gaan eten vol, maar we vinden wel een goed alternatief.

In onze zoektocht naar een restaurant klimmen we behoorlijk op een heuvel en hebben mooi uitzicht op de lichtjes van Cusco.