Naar Cusco – 20 april 2018

Weer vroeg opstaan (vinden de meisjes niet zo leuk) om op tijd op het vliegveld te komen. De avond van te voren alles al gepakt en beneden bij de trap gezet dus het gaat vrij snel. Onze vast taxi chauffeur wacht al op ons.

Voor de spits zijn we snel op het vliegveld en we moeten zelfs even wachten voordat de balie open gaat. Omdat we kinderen hebben worden wij als eerste geholpen. Dat is fijn.

Ontbijt in een restaurantje op het vliegveld en dan door naar de gate. De vlucht is een half uur vertraagd omdat het vliegveld van Cusco door de dichte bewolking dicht was, maar gelukkig is het nu weer open.

Kort vluchtje in een 737, dus lekker groot. Peruvian is een prima maatschappij, niets op aan te merken.

In Cusco regelen we een taxi en pinnen wat geld en dan hop op weg naar onze overnachting, midden in het centrum.

We zijn best gaar van het vroege opstaan en het reizen. Madouc valt vrij snel nadat we in de kamer zijn in slaap. Wij hangen ook wat op de kamer.

Ik ga nog even het centrum in om een Peruviaanse Sim en wat water te kopen. Ook vogel ik uit hoe we bij het restaurant dat we hadden uitgezocht komen. Ondertussen verken ik de stad een beetje. Drukke maar wel gezellige stad.

Eenmaal terug gaan we snel daarna naar het restaurant: Mama Seledonia, een restaurant gerund door single moeders. Eten is erg lekker. Vooral de salade met kip, quinoa en mango is erg lekker.

Na het eten gaan we snel slapen.


Cusco verkennen – 21 april 2018

Vandaag gaan we de stad in Cusco verkennen. Het is mooi weer, dat is wel zo prettig.

Voor we vertrekken probeer ik het vervoer baar Ollantaytambo rond te krijgen. Dat is best wel wat gedoe, want we willen een taxiritjes met excursie onderweg en we weten niet hoelang daarvoor nodig is. In het Spaans komen we op 9 uur vertrekken vanuit het hotel om rond 14:00 in Ollantaytambo te zijn, op tijd voor onze trein. Het duurde wel even om dit te regelen en als gevolg daarvan vertrekken vrij laat. Het is al tegen 13:00 en voor we aan de eerste bezienswaardigheden gaan beginnen lunchen we.

Daarna volgt een leuke markt, waar we veel souvenirs kopen (maar even zien hoe we dat allemaal meenemen). Op de markt worden ook allerlei andere goederen verkocht. Van fruit tot vlees. Dat laatste is soms letterlijk erg in your face: koeiensnuiten en varkenskoppen kijken je vanaf een tafeltje wat treurig aan. Niet echt eetlustopwekkend.

Na de markt gaan we op weg naar de plaza de armas. Het plein is mooi, maar de gebouwen onderweg mogen er ook wezen.

We bezoeken een mooie kerk waar je helaas (ook zonder flits) geen foto’s mag maken.

knuffel

Door de mooie straatjes gaan we terug naar de overnachting. Onderweg willen mensen steeds dingen aan ons verkopen. We zeggen zo vaak nee dat zelfs Anika al uit zichzelf antwoordt: “no, gracias”, de verkoper enigszins verbaasd achter latend.

Vlak bij ons hotel gaan we nog een soort klooster in, wat naast een mooi gebouw ook mooie objecten heeft staan uit de inca tijd en kunst geinspireerd op inca’s.

de melkweg volgens de inca’s

‘s Avonds zijn de meisjes erg moe en eten we in een restaurant vlakbij. Daarna lekker bijtijds slapen want morgen worden we om 9:00 al opgepikt.