Vandaag een luie dag. We zijn nog best moe van het rijden gisteren. ’s ochtends bakken we pannenkoeken die de meiden verorberen alsof hun leven er vanaf hangt. Daarvoor wel eerst nog even naar het centrum gelopen voor de spullen, maar daar doe je het graag voor.

Die middag nog een keer naar het centrum voor de rest van de boodschappen, waaronder de spullen voor de BBQ vanavond.

De meiden stappen door San Pedro alsof ze nooit anders doen.

San Pedro zelf is niet heel bijzonder en erg toeristisch. Overal backpackers en mensen die teveel zon hebben gehad. Ook wij hebben overigens last van de droge lucht op deze hoogte en de felle zon.

Rond een uur of half zeven gaan we naar Valle de la Luna om daar de zonsondergang die mooi zou zijn te bekijken. Helaas blijkt het park al gesloten te zijn. Dat is jammer, want we hadden er wel naar uitgekeken.

Op Maps.me hadden we ook uitzichtpunten langs de weg gezien en daar rijden we als alternatief naartoe.

Daar ook mooi uitzicht.

We maken de nodige foto’s, waaronder met de Canon, waar ik vergeten was het kaartje in te stoppen. Met de andere toestellen nog wel genoeg materiaal, maar het blijft jammer. Het waait ontzettend hard hier en de GoPro redt het net niet tot het einde van de sunset (omgewaaid), zoals je bij het filmpje hieronder kan zien.

Daarna terug naar het huis en daar de BBQ aansteken. Hier is nergens hout te koop, dus moet het met houtskool en een beetje papier en dat is best lastig (vergt geduld, maar voor mij is dat hetzelfde).

Het eten smaakt goed en de groenten die we hadden kunnen kopen die voor de verandering wel van goede kwaliteit waren, zoals de aubergine, zijn een aangename verrassing op ons dieet hier.

Een van de goede flessen wijn die we gekocht hadden moet er ook aan geloven. Heerlijk relaxed dagje.