30-4 Syracuse, Pozzallo en Modica

’s ochtends vroeg nog wat sinaasappels geplukt uit de boomgaard. De meisjes vonden het erg bijzonder.

Na het fruitplukken en nog lekker even spelen in de speeltuin

gaan we onderweg naar Syracuse, een mooie oude stad met Griekse invloeden.

We struinen de markt af,

bewonderen alle waren,

en kopen lekker wat olijven en pistache noten (kennelijk typisch iets van Siciliƫ)

en hoeden voor de meisjes.

Daarna slenteren we nog door de smalle straten van de oude stad.

Om na wat zoeken ook nog een ijsje te scoren.

Dat konden we met de hitte wel gebruiken.

Aan het eind van de rondwandeling laat ik de drone nog even uit, mooi overzicht van het schiereiland waar de oude stad op gebouwd is.

Na Syracuse is het weer tijd om op pad te gaan naar Modica. We komen er achter dat de weg via de kust maar 10 minuten langer is dan dat we de slingerwegen het binnenland in nemen, dus kiezen we voor die optie.

Bij Pozzallo stoppen we voor een strandwandeling (te veel wind om te zwemmen) en een pauze om te spelen in een speeltuin die we onderweg gespot hadden.

Ook is er gelegenheid voor nog ijsje die we met z’n allen delen.

In Siciliƫ is zelf ijs maken voor deze winkels echt een ding, zo hebben we van de taxichauffeur in Rome begrepen en zo langzamerhand begin ik wel te geloven dat hij gelijk heeft. Al het ijs is hier overheerlijk.

Daarna is het nog een half uur ofzo rijden naar Modica. Daar kregen we vrij specifieke instructies voor parkeren. Omdat het nu zaterdag is, loopt de binnenstad van Modica vol en is parkeren in het centrum moeilijk. Gelukkig is er een groot parkeerterrein redelijk dichtbij onze overnachting waar we zonder problemen kunnen parkeren. Google Maps stuurt ons wel enorm om langs een kerk en door smalle straatjes, terwijl er ook een stuk snellere weg was, maar goed.

Onze overnachtingsplek is een super schattig huisje, met een soort vide met boven een tweepersoons en eenpersoons bed en beneden nog een aparte master bedroom en mooie badkamer en schattige woonkeuken. Klein oppervlak, maar super praktisch en gezellig ingericht. De meiden installeren zich meteen en willen eigenlijk niet meer weg.

Om bij de overnachting te komen moeten we door een super smal gangetje waar je met je schouders net de muur niet schaaft. Daar kom je dan uit op een klein gezellig binnenplaatsje waar meerdere huisjes aan grenzen.

Na een pauze waarin we de pistache noten en olijven testen en de fles Etna-wijn open trekken, gaan we daarna in de stad nog wat eten. We combineren dat met een – onbedoeld lange – stadswandeling omdat het restaurant waar we wilden eten vol zat.

In plaats daarvan eindigen we bij een pizzeria vlakbij onze overnachting. Dan terug naar het huisje waar we na het voorlezen nog een glas wijn nemen en dan snel zelf ook op 1 oor gaan.

  1. Wat leuk om te zien. En ja, vergelijkend warenonderzoek van gelati is natuurlijk ook heel erg belangrijk!!

Laat een antwoord achter aan Tonny Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2025 Rome & Sicilie

Thema bij Anders NorénOmhoog ↑