6 comments on “29 januari – Cooks Straight en Queen Charlotte Sound

  1. prachtige plaatjes weer…bijna allemaal mooi om als foto in je huis te hangen! maar ja allemaal kan ook niet he.
    Leuk om ook van jullie af en toe een foto te zien, jullie zien er steeds meer ontspannen uit
    Geniet lekker van elkaar en de omgeving! nog lekker lang!
    Hier heerst griep in NL, dus blijf nog maar ff daar 😉

    liefs jis

  2. Oké, ik betrapte me erop dat ik voor de derde keer vandaag naar alle foto’s zat te kijken. Duidelijk een kwestie van een beetje veel jaloezie denk ik.
    Ik wacht rustig op het volgende verslag, en geniet ervan zou ik zo zeggen, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat jullie dat doen.

  3. Waauww, wat hebben jullie al veel beleefd in die korte? tijd dat jullie nu weg zijn… En wij maar hard werken hier 🙂 !

    Prachtige foto’s van schitterende landschappen en natuurverschijnselen zoals giesers en hot pools! Wij hadden hier gisteren ook een hot pool; in één dag heeft het warm water geregend en alle sneeuw is verdwenen!

    Geniet lekker!

    groetjes, Elise

  4. Fijn dat julie het zo treffen met het weer, je hebt echt geluk en het blijft prachtig tot Zondag. Golden Bay is perfect voor wandelingen die ook geschikt zijn voor Maaike. Er is aardig wat te doen. Een mooie wandeling is naar Separation Point. Je gaat via Pohara naar het begin van het Abel Tasman Park in Totaranui (gedeeltelijk grintweg). Vandaar is het ongeveer 3 uur return lopen naar Separation Point, door bos en langs prachtige “golden” beaches. Het is een beetje op en neer, maar wel te doen.
    De “Pupu Falls” walk is heel gemakkelijk en de moeite waard. Het is ook de moeite waard om richting “Westhaven” te gaan voor een rit, ook grondweg en natuurlijk een trip naar Farewell Spit in de ochtend, met het busje vanaf Collingwood (als dat er nog is). Op de terugweg over Takaka Hill is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij “Harwood’s Hole” (183 metres deep), ongeveer 40 minuten lopen. De “Marble Caves” is ook een bezoek waard, hoog op de Takaka Hill. Als je de tijd hebt, is er een mooie side trip onderaan de Takaka Hill (Motueka side), via Kaiteriteri and Marahau. En als je in Punakaiki bent, is het een gemakkelijke, maar prachtige wandeling over de Pororari River Track.
    Geniet en pas op met de felle zon!

  5. Als ik dit verstuur is het al 10:00 h op 31 januari bij jullie.
    Dat is dus een ordentelijke tijd om je te feliciteren.
    Heeeel, heel hartelijk gefeliciteerd! door pa en ma.
    Nu de reis,..het blijft genieten en de grilligheid van het Zuidereiland zal jullie zeker verrassen.
    John en Marijke in Manapouri kijken al naar jullie uit en je zal daar voortreffelijke informatie krijgen.
    Arjan is nu ook op weg naar het zuidelijk halfrond. Op dit moment met veel wind in de Golf van Biskaje. Hij hoopt over 14 dgn het Argentijnse zuidpoolstation te bevoorraden.
    Al met al een ondernemende/reislustige familie.

    we kijken uit naar een volgend bericht,
    Pa en Ma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *