11 augustus 2016 – Reykjavik

11-8 zusjes in de trein

Na een chaotisch nachtje om alles nog weggewerkt te krijgen bijtijds eruit om de laatste spullen in te pakken en de trein te halen.

11-8 in de trein

De trein leek ons de beste oplossing vanwege de verscherpte controles bij schiphol en de daarmee verband houdende vertraging.

We hadden wel rekening gehouden met enig vertraging, maar dat was niet het geval. Zonder problemen waren we (daardoor) te vroeg op Schiphol. Ook de douane ging heel vlot en voor we het wisten zaten we te wachten op onze vlucht.

Anika had gelijk vriendjes gemaakt met wat andere jongetjes en meisjes die van een glijbaan trap in de lobby af gleden en had de grootste pret terwijl mama en papa vooral moe waren van de avond ervoor.

11-8 zusjes in het vliegtuig

Het vliegtuig in moest via de vliegtuigtrap. Altijd apart. Anika ging natuurlijk als eerste de trap op.

Onderweg naar de luchthaven Keflavik hebben we allemaal nog een oogje toe geknepen. Zowel Anika als Madouc hadden zich weer voorbeeldig gedragen en voor we het wisten waren we in IJsland aangekomen. Het was redelijk bewolkt met zo nu en dan wat motregen, zoals verwacht, maar verder prima en redelijk warm voor ijslandse begrippen.

 

11-8 auto oppikken

Onze auto, een Landrover Defender, is en bakbeest. Wel rare indeling. De stoelen lijken vastgeschroefd te zitten in een bepaalde stand, waardoor je ze niet naar voren of naar achteren kan schuiven. Het geheel rijdt ook als een vrachtwagen. Sturen, koppelen en remmen gaat zwaar en vereist echt fysieke inspanning.

11-8 on the road

Zodra we van Keflavik wegrijden naar Reykjavik klaart de lucht al wat op en genieten we al rijdend van het landschap. Omdat alle cameraspullen nog diep ingepakt zaten weinig foto’s gemaakt, maar daarom niet minder genoten.

11-8 reykjavik

Na inchecken in het hotel, een voor IJslandse begrippen groot complex met alle voorzieningen die je je kan wensen, nog even de stad in geweest om wat te eten. Daar bleek het nog lastig om een restaurant te vinden dat niet vol was. Is hier duidelijk hoogseizoen. De top10-restaurants daarom maar achterwege gelaten en een willekeurig ander restaurant dat wel plek had binnengelopen. Daar verrassend lekker gegeten met een flink biertje dat er na alle slaapgebrek wel flink in hakte.

11-8 eten reyknjavik

Terug naar het hotel en daar bijna direct in slaap gevallen, te moet om ondanks het goede internet wat aan de blog te doen of een planning te maken voor de volgende dag.

11-8 reykjavik2

 

 


Leave a Reply