5 november: Sea Kayaking en Dune Surfing

Om 7:45 uur worden al opgehaald door een zeer enthousiaste dame en haar man om te gaan kayakken in de baai van Walvis Bay. Het is een tocht van 40 minuten naar een vuurtoren over eerst een salt road en daarna over een zandplateau waarbij overal bandensporen naar toe gaan en je de weg alleen kan vinden als je weet waar je naar toe moet. In de auto zit een spaans en duits stel dat net aan de vakantie begonnen is. Leuke ervaringen uitgewisseld.

Nadat we zijn aangekomen bij de vuurtoren kayaks het water in en peddelen maar. Het zonnetjes is inmiddels goed doorgebroken. Even verderop is een zeehonden kolonie. De zeehonden komen vrolijk naar ons toe, zwemmen om de boot heen, onder de boot door, proberen ons nat te spetteren met hun staart en bijten af en toe jolig in de peddels. Ze vinden het duidelijk leuk om met ons te spelen en als wij wat vaart maken duiken ze als een soort dolfijnen voor een boot voor onze kayak langs. Mooi om zoveel zeehonden zo dichtbij en op die manier te kunnen bewonderen.

Of klik hier.

Na een tijd lang spelen met de zeehonden varen we de baai uit de zee op op zoek naar dolfijnen. Via radiocontact met enkele boten horen we dat er geen dolfijnen zijn. Onze gids is echter eigenwijs en wil toch gaan kijken. Dat was een goed idee want al snel spot Maaike de eerste dolfijnen. Het zijn Bengaalse dolfijnen, een heel klein soort dat maar 40 kilo zwaar is. We kunnen tot redelijk dichtbij komen. We hadden in Canada al eerder dolfijnen gezien vanuit een Zodiac met motor. Vanuit zo’n kayak is toch nog even een stuk dichterbij en meer bijzonder. Verderop zien we ook nog andere grotere dolfijnen springen (naam vergeten).

Terug op het strand lekker een broodje met koffie gegeten en de zeiknatte kleren enigszins laten opdrogen en daarna terug naar de camping. Daarna spullen uit de auto gehaald op naar een autowasserij, want we moeten de auto schoon inleveren. Daar komen we er achter dat de wasserij waar de mensen van de camping ons op geattendeerd hadden al dicht was. Balen. We stonden op het punt om zelf een spons te gaan pakken toen Maaike ergens een andere autowasserij gespot had. Deze was gelukkig nog wel open.

Ik denk dat 5-6 man aan de auto hebben lopen poetsen en bikken, al met al duurde dit circa 45 minuten. Wassen, stofzuigen, poetsen, waxen, zelfs de binnenkant van de laadruimte vol stof, zand, houtsnippers en weet ik wat nog meer werd vakkundig onder handen genomen. En dat alles voor 6 Euro. Dat wil ik in Nederland ook wel!

Na deze schrobsessie terug naar de camping. Het is nu 15:30 uur en we weten eigenlijk niet of we nog wel tijd en energie hebben om te gaan duinsurfen. Toch maar gedaan. Dat was een goed idee. Ontzettend leuk om te doen en wat gaat het hard. De rit naar en op het duin, achterop een quad is waarschijnlijk nog enger dan de duin af op het bord. De eerste keer ging ik goedlachs naar beneden. Gelijk de tanden gepoetst. Hieronder drie korte filmpjes:

Maaike Dunesurfing:

Of klik hier

Karik Dunesurfing (gefilmd vanaf bord):


Of klik hier
Maaike met Quad omhoog


Of klik hier

Na al deze actie terug naar de camping lekker een biertje in de zon en de laatste spullen ingepakt. Morgen moeten we voor 12:00 uur de auto inleveren en het is ongeveer 3,5 tot 4 uur rijden schatten we, dus we moeten bijtijds weg, zeker omdat we ook de auto nog moeten volgooie

Als afsluiter van een geweldige vakantie nog heerlijk gegeten bij The Raft. Wat is dat toch een toptent, qua kwaliteit, aankleding van het eten en bediening zeker Michelin ster waardig. Ik weet alleen niet of Michelin ook hier komt. Zouden ze zeker moeten doen. Ik kan het ze aanbevelen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.