Geslapen als een blok. Had de oordopjes zo goed in dat ik mijn eigen wekker niet eens gehoord heb.

‘s Ochtends mooie zonsopgang. Kili ligt er ook weer mooi bij. Na een ontbijt met – standaard – eerst porridge daarna oliebollen. Een machtig maar voedzaam ontbijt.

Als we gaan lopen gaan we erg hard. Af en toe half buiten adem om het bij te houden. Ben denk ik ook de enige van de groep die ook veel bezig is met de omgeving, de anderen zijn vooral aan t lopen.

Het terrein is minder omhoog en omlaag, al moeten we af en toe wel flink klimmen en klauteren over een lava stroom.

Onderweg veel mooi uitzicht op Kili die vandaag gelukkig ook niet zo snel achter de wolken verdwijnt.

Na een eindje lopen ook mooi zicht op een andere hoge berg, Mawenzi.

Na een paar uur lopen zijn we al bij het volgende kamp. Wel pittige stukjes klimmen en dalen, met af en toe echt klouterwerk.

In het kamp kunnen we even chillen. Tukje doen. Dat doet iedereen hier. De hoogte is vermoeiend.

Lunch goed, pasta met een tomaten doperwtjes saus. Lekkere warme instant chocolademelk toe.

Daarna nog even pauze voor onze middaghike. Die gaat uiteindelijk niet door. Het weer is te slecht. ‘S middags gaat het hier vaak regenen, waarschijnlijk de verdamping van het warme laagland die tegen de hoge berg botst en daar het water laat vallen.

De gids zegt dat t ongebruikelijk is omdat het normaal gesproken nu droger is. Apart is het dat de gids ook wat hoogteziekte verschijnselen heeft. Maar zijn saturatie is 97%. Ik zit zelf inmiddels weer rond de 90%, dat is een stuk hoger dan de afgelopen dagen.

In plaats van de hike wordt het warme thee, daarna eten en dan waarschijnlijk weer vroeg naar bed. Iedere morgen is het 6:30 uur op (dat is 4:30 NL tijd). Dat was in t begin nog t meeste wennen. In mijn ritme ligt het moment van opstaan dichter bij mijn natuurlijke tijd van naar bed gaan.

Morgen gaan we naar Kibo camp op 4800m hoogte, waarna we na aankomst in de middag wat eten en dan gelijk paar uurtjes slaap moeten proberen te pakken om rond middernacht aan de summit te beginnen. Spannend.