Goed geslapen vannacht. Het is hier belachelijk veel slapen, zeker voor mijn doen. Op deze hoogte verblijven kost ook veel energie.

Was vroeg uit de veren en daardoor op tijd voor de sunrise. Verrast dat ook vanuit dit kamp toch uitzicht op Kilimanjaro is. Dat was gisteren door de laaghangende bewolking niet te zien.

Behoorlijk wat ijs op de tent. Was erg koud vannacht. Maar begin steeds bedrevener te worden in mezelf inwrappen in de mummy slaapzak, dus koud had ik het nu niet.

‘s Ochtends weer porridge als ontbijt, niet echt lekker maar je went er aan. Het is in ieder geval lekker warm in je handen en dat doet al veel goeds.

Na de porridge pannenkoeken en een gekookt ei. Niet verkeerd.

Vervolgens op pad, 800-900 meter klimmen. Dat gaat gelukkig gestaag met een geleidelijke hellingshoek van ongeveer 10% continu. Prima te doen. Dat doen we een paar uur lang en dan komen we bij Kibo hut aan.

Onderweg mooi uitzicht op de berg Mawenzi.. ondertussen gaat het wel harder waaien en zijn de warme kleren welkom.

We lopen langzaam maar gestaag door. Een van mijn reisgenoten krijgt toch behoorlijk wat last en daarom gaan we nog wat langzamer. Je bent hier snel buiten adem.

Kibo is op 4700 meter. Dat voel je wel. Even een klein heuveltje oplopen kost best veel inspanning. Na aankomst rusten we kort en dan lunch. De tenten zijn mooi neergezet vlak achter een paar rotsen. Dat scheelt een hoop wind.

Daarna proberen te slapen tot avondeten en dan weer proberen te slapen tot 23:00, want dan gaan we aan de grote klim beginnen. Ik hoop dat mijn reisgenoot tegen die tijd wel opgeknapt is. Hij zag er niet als te best uit. Maar soms doet een beetje slapen wonderen en eten en drinken wonderen. Fingers crossed.

Einde van de middag avondeten. Lekkere aardappelsoep en een panpizza met een beetje te zwarte bodem.

Mawenzi liet zich ook nog van zijn mooiste kant zien met alleen de pieken boven de wolken. Reisgenoot wel wat opgeknapt, maar zo te zien nog behoorlijk was last.