Bijtijds wakker. Mooie sunrise.

Na het ontbijt de afscheidsceremonie waarbij ook de gebruikelijke fooien verdeeld worden.

Vervolgens de lange (14km) wandeling, over eerst een oneffen bergpad en daarna glibberig bospad naar beneden. Gelukkig veel treden en weinig steile helling, veel beter voor de tenen. Het is evenwel niet lullig dalen, meer dan 2000 hoogtemeters te overbruggen tot Mweka gate.

We stappen flink door, voor zover dat gaat met het glibberig bospad. Af en toe flink oppassen, want het is hier en daar echt spekglad.

Onderweg komen we ook nog een paar keer verschillende soorten aapjes tegen. Meeste foto’s met de canon gemaakt, dus die kunnen niet op polarsteps.

Beneden aangekomen krijgen we nog een officieel certificaat en daarna krijgen we nog een lunch aangeboden, gemaakt door onze eigen kok.

Daarna door naar het hotel . Even wat gedoe dat ik een dag eerder ben, maar uiteindelijk is het gelukt.

Heerlijk eindelijk douchen. En daarna zwembad in. De voetjes in het zwembad zijn heerlijk.

Er komt ‘s avonds een grote groep aan die nog aan de tocht gaat beginnen. Zij doen er 7 dagen over en beginnen gelijk op Shira 1 met lopen. Dat is op 3500m. Dat is een pittig begin en groot risico op hoogteziekte.

Ik geen een aantal mensen in de groep was van mijn overgebleven spullen (wet wipes, trailmix, etc.). Ook hebben ze veel vragen over wat te verwachten. Ik geef ze wat informatie en zie wat bezorgde gezichten, maar er is nog afdoende tijd om wat kleine dingen te kopen.