30 oktober: The Mighty Zambezi

Raad eens wie er voorin zaten...

Vandaag geraft op de Zambezi, een rivier met deze tijd van het jaar class 5+ rapids, de heftigste stroomversnellingen die je nog kan nemen.

‘s ochtends met een safari karretje dat ook voor gameviewing gebruikt wordt naar een lodge met uitzicht op de brug tussen Zimbabwe en Zambia gereden. Een dirt road. Deze auto heeft duidelijk slechtere vering dan de huurauto die we hebben, we schudden de hele auto door.

Een korte humorvolle presentatie met al alle do’s en don’t en risico’s. Kennelijk zwemmen hier ook krokodillen, dat was voor ons nieuw. Het vriendelijke verzoek was dan ook om elkaar bij de stillere stukken niet nodeloos overboord te duwen.

Gear aangetrokken, lifevest + helm en daarna een helse afdaling over de meest steile smalle trap die ik ooit gezien heb. Snap niet dat er niemand gevallen is, zeker als je beseft dat iedereen ook nog een peddel in de hand heeft. Hoewel de Giant Stairway in Blue Mountains veel langer was en veel hoger kwam, was dit een stuk enger.

Heelhuids beneden aangekomen even geoefend en daarna op pad.

Wat een tocht. Het is maar goed dat er zoveel water door de Zambezi stroomt, want je krijgt ongewild liters binnen. De eerste paar rapids zijn al gelijk vrij heftig. Alles is hier op een andere schaal. Wat elders de belangrijkste rapids zijn, zijn hier kleine tussendoortjes. En dat alles in een fantastische omgeving.

Een keer hadden we een close call en sloegen we bijna om. Het zijn redelijk wat foto’s maar het laat goed zien hoe het gaat. De boot ver op de zijkant maar net niet om (zie hieronder).

 

 

 

 

Vlak voor het einde van de tocht waren we minder gelukkig in een zeer heftige rapid, zie hieronder.

Erg genoten.

Na dit waterspel moesten we nog wel omhoog klimmen. Gelukkig was het dit keer niet zo’n enge steile trap. In plaats daarvan een extreem steil pad met stappen die haast niet te nemen waren zonder uit de broek te scheuren.

Of klik hier

Eenmaal boven gekomen een late lunch genoten en daarna terug met het boemelkarretje naar de camping. Daar lekker niets meer gedaan en een beetje gehangen bij het zwembad met een boekje. Ook heerlijk dat toen we terug kwamen de was gedaan was, daar hebben ze hier een service voor. Top!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to 30 oktober: The Mighty Zambezi

  1. jiska says:

    mooi overzichtelijk filmpje hoor, prachtig die natuur!
    hahahaha zal wel spierpijn hebben gehad zeker 😉
    ach een flesje wijn verzacht alles
    xxx jis

  2. tonny says:

    cool hoor !!

  3. Ralph says:

    hier kan onze kanotocht over de colorado niet aan tippen. Heb je echt profijt van je zwemvest.

  4. Marianne says:

    Wie maakt al die foto’s , jullie toch zeker niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.