7 april 2015 – Varadero, zon, zee en strand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘s ochtends contact gehad met Arke. Omdat ik na 1,5 uur nog niets gehoord had nog maar een keer gebeld. Men had het al naar mij gemaild. Erm, ja handig, daar schiet ik natuurlijk weinig mee op in een land grotendeels zonder internet. Kennelijk had ik dat moeten ruiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enfin. We gaan ‘s ochtends lekker naar het strand. Kennelijk gaat het in de middag pas (hard) waaien, dus is het nu voor ons een stuk aangenamer lezen en voor Anika jammer dat ze niet zand in de wind kan scheppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anika vermaakt zich evenwel prima. Een cubaans jongetje van een jaar of 4-5 komt ook nog even in de buurt spelen en Anika krijgt nog een koekje van de Cubaanse moeder dat Anika vervolgens vreselijk onhandig gaat eten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na ongeveer een uurtje in de schaduw van een palm lezen (we zijn wel voorzichtig niet te verbranden) gaan we de zee in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelfde ritueel met Anika, eerst niet durven en er daarna niet meer uit willen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is nu vloed en de golven zijn wat feller dan gisteren (ondanks dat er minder wind is). Anika vindt dit best spannend en wel begrijpelijk, want terwijl we in het ondiepe staan zijn na twee golven haar voetjes al zo diep in het zand weggezakt dat ze ze daar zelf haast niet uit krijgt.

DCIM101GOPROG0272016.

Daarna gaan we dieper de zee in, vastgehouden door papa of mama en door de golven springen. Dat is ontzettend leuk en al snel roept Anika bij ieder golfje hard: “Wooeesj”.

Na dit gespat in het water terug naar de casa waar Anika gaat pitten en wij lekker wat lezen.

Anika tukt lekker door en tegen een uur of 17:00 is ze pas weer wakker. Ongeveer een uurtje later zitten we in de auto naar een resort om daar gebruik te maken van het internet. Het resort zit 5-10 min rijden verderop.

Via het internet daar kunnen we geen bevestiging van de baggage krijgen, want er moet eerst nog wat betaald worden (grr), dus ik weer terug om bankpas te halen en weer heen om dat te regelen. Ook daarna geen goede bevestiging kunnen krijgen maar wel iets waaruit volgt dat we ruimbaggage moeten hebben. We hopen maar dat dit afdoende is. Daarna weer terug naar de casa en daar in de buurt in een goed restaurant wat gegeten en het geheel afgesloten met een heerlijke Pina Colada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>