9 oktober: aankomst in namibie

onze 4wd in vol ormaat

De vlucht naar Namibie was wat rommelig, vooral door alle turbulentie boven de alpen en centraal afrika. Grappig is dat hoewel je koffie of thee direct na het inschenken door de turbulentie zelf airborne wordt de sterwardessen gewoon door bleven gaan met uitschenken. Dus snel drinken of niet drinken. Eten aan boord was verbazingwekkend goed, daar kan KLM nog wat van leren.

‘s ochtends om 6:00 geland, echt een tijdstip voor mij. Gelukkig had ik niet veel geslapen dus besefte ik niet goed dat ik wel erg vroeg opgestaan was. We zouden om 7:00 uur opgehaald moeten worden door de verhuurder van de auto, maar we kwamen er direct al achter dat dit in Afrika iets anders gaat. Om 7:45 uur waren ze er dan eindelijk. Dat was op zich niet erg, want nu hadden we genoeg tijd om er achter te komen dat onze creditcard en bankpassen niet werken bij de ATM op het vliegveld.

Nadat we waren opgehaald, werden we allervriendelijkst meegenomen naar een depot dat 500m verderop leek te liggen. Toen we  alle formulieren, uitleg etc hadden doorstaan konden we op weg. Inmiddels was het wel al 10:30 uur, maar dat was eerder dan waar we rekening mee gehouden hadden.

Eerste stop: een supermarkt vinden die op zondag wel open is om water en wat eten in te slaan. Bijna alles wat we hadden willen kopen kunnen vinden. Helaas verkoopt men op zondag geen alcohol (dat hoor je eerst bij de kassa) dus dat was wel even afzien. De mensen in de buurt van dit soort gelegenheden zijn wel erg opdringerig. Een soort door zichzelf in het leven geroepen parkeerwachten die aanbieden op je auto te passen, mensen die je spontaan beginnen te helpen met het uitladen van je boodschappen etc., dat is wel wennen.  Later die dag bij het pompstation nog een soortgelijke ervaring. Ruitje wel weer mooi schoon, maar komt op mij allemaal wat overdreven over.

We hebben inmiddels spullen voor een braai en genoeg water voor een week schat ik, dus dat komt wel goed. Na wat herschikking van onze spullen is de auto ook erg handig in het gebruik. Hij rijdt als een tank (net zo log en net zo solide) en is voorzien van een enorme bullrack zodat je auto bij de botsting met de eerste de beste olifant niet teveel schade oploopt.

het restaurant waar we straks zullen eten

Vandaag gereden tot Kalahari Anib Lodge, een mooie locatie even ten oosten van Marienthal. We hebben hier genoten van het zwembad, een lekker biertje voor Karik en een Kalahari Sunrise voor Maaike. Even gezwommen in het zwembad en lekker opgedroogd in de zon om daarna te genieten van onze eerste zonsondergang.

Vandaag ook al het eerste wildlife gezien. Naast de tamme zebra en wrattenzwijn die hier rond de lodge rondlopen, kwamen we onderweg ook nog een troep wilde apen tegen. Daarnaast zagen we onderweg van de lodge naar onze auto nog een groepje stokstaartjes op een paar meter afstand. Erg leuk.

Zometeen tracteren we ons op een veelbelovend viergangendiner onder de sterren. Ik ben benieuwd. Oja, ze schenken hier wel alcohol, dus dat komt ook weer goed.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to 9 oktober: aankomst in namibie

 1. John en Aatje says:

  Wat leuk om meteen al te horen van jullie, ja herkennen e.e.a. wel 🙂 Jammer dat jullie pasjes niet werken, maar misschien een andere ATM wel.Met visa hebben wij nooit problemen gehad. Geniet ! en liefs van ons.. John en Aatje

 2. Anonymous says:

  Nu al prachtige plaatjes….en op schema!
  Zal Sil en Kick vertellen dat oom en tante ECHTE stokstaartjes hebben gezien…!
  liefs van jis en de mannen

 3. Marleen says:

  Wat een mooie foto’s Maaike! Ik hoop dat je geniet van je 4 weken..we leven hier met jullie mee!

 4. Kim (Senhina) says:

  Wat leuk om de eerste foto’s alweer te zien.

 5. Tonny says:

  Hoi lieverds
  leuk om al wat van jullie te horen!
  het begin is al goed, doe de groeten aan de wilde apen
  liefs tonny

 6. Annemarie, Ancilla en Els says:

  Hoi Karik en Maaike,

  Ziet er allemaal leuk uit daar, erg mooi. Veel beter weer als hier.

  Karik wordt nu al gemist. (ahum ahum)

  Groetjes vanuit een nat Zeist.

 7. Ralph says:

  Poeh dat ziet er luxe uit. Het afdakje op de auto doet vermoeden dat schaduw niet onbelangrijk is.. hier is het volop herfst maar net een kuub hout ingeslagen voor de houtkachel dus goed voorbereid 😉 Geniet ervan!

 8. Marianne says:

  Hallo Karik en Maaike,
  Hoezo alcohol verslaving? Is even afkicken.
  Het is nu 13 oktober, en begrijp dat jullie even geen verslag kunnen geven. De laatste is van 9 oktober. Ik hoop dat jullie het goed naar de zin hebben. Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.